hypnose2.jpg

Wat is Hypnose?

 

Hypnose is minder ongebruikelijk dan u denkt. Iedereen heeft namelijk wel eens iets ervaren wat op een trance toestand lijkt, zoals dagdromen waarbij je de wereld om je heen even vergeet. Iets soortgelijks kan je overkomen als je een spannend boek leest of een goede film ziet. Je kan er zo in opgaan, dat je de tijd totaal vergeet. Je hoort zelfs niet dat iemand tegen je praat. Of tijdens een lange autorit, waarbij je je nauwelijks kunt herinneren hoe je bent aangekomen op je eindbestemming. Dit zijn spontane ervaringen uit het dagelijks leven die vergelijkbaar zijn met hypnose.
 
Hypnose is een staat van veranderd, verhoogd bewustzijn, waarbij de buitenwereld naar de achtergrond verdwijnt. Vroeger werd gedacht dat hypnose een soort slaaptoestand was. Vandaar de naam, afgeleid van het Griekse woord hypnos, dat slaap betekent. Hersenfilmpjes laten echter zien dat er geen sprake is van slaap maar van een verhoogde activiteit in de hersenen. Tijdens hypnose kunnen therapeutische suggesties worden gegeven om een bepaald doel te bereiken. Jij bepaalt uiteindelijk zelf welke suggesties je wel of niet gebruikt. Je hebt de zaak zelf in de hand. Degene die de hypnose uitvoert, begeleidt alleen het proces. Tegenwoordig zeggen we daarom dat elke vorm van hypnose in feite zelfhypnose is.
 
Overigens is ook in het tegenwoordig zo populaire Mindfullness een centrale rol weggelegd voor (zelf)hypnose.
 
Iets totaal anders is toneelhypnose. Dit is een bekende vorm van amusement, waarbij de hypnotiseur vrijwilligers kiest uit het publiek om de rest van de aanwezigen te vermaken. De hypnotiseur selecteert vervolgens degenen die makkelijk hypnotiseerbaar zijn en erg graag willen. Deze overblijvende deelnemers zijn bereid om ver te gaan omwille van de show. De hypnotiseur laat ze allerlei gekke en spectaculaire dingen doen, die ze zich later soms nauwelijks meer (willen) herinneren. Hierdoor is helaas de indruk ontstaan dat je onder hypnose je eigen wil zou verliezen en dingen zou doen tegen je zin in. Dit is absoluut niet het geval: je bent er zelf bij en je beslist zelf of je wel of niet meegaat in de suggesties die worden gegeven tijdens de hypnose.
 
 

 

Contact

Een afspraakkunt u maken via het emailadres:
contact@kinderhypnoseleiden.nl of
tussen 8:00 en 17:00 uur via 
Mob: 06 513 787 04

Adres

Kinderhypnosepraktijk FOCUS 

fotogezondheidscentrum Hebe 

Zoeterwoudesingel 47
2313 EJ Leiden

Copyright © 2010 WieleWaalWeb.

All Rights Reserved.